Relaismodi

U kunt het gedrag van de relais-outputs, oftewel de relaismodus, selecteren met de dipswitches van de relaiskaart, op de manier zoals beschreven in de onderstaande tabel, of in de iLOQ S10 Manager-software.

De relaismodusselectie in het programmeerpakket van de sleutelschakelaar overschrijft de dipswitchselecties 1-3 van de relaiskaart, in welke geval de dipswitchselecties 1-3 geen betekenis hebben, maar dipswitch 4 moet in de juiste positie staan op de relaiskaart.

Er zijn vier relaismodi:

  • Toggle — In de toggle-modus wordt de relais-output geactiveerd met een geldige sleutel. De relais blijft actief, totdat de volgende geldige sleutel wordt gelezen.
  • Impuls — In de impuls-modus wordt de relais-output gedurende een bepaalde tijd geactiveerd met een geldige sleutel. De standaardlengte voor een K1-relais is 8 seconden, en 30 seconden voor een K2-relais. De standaardimpuls van de relaiskaartrelais is 8 seconden. De lengte van de impulsen kan worden gewijzigd in de S10 Manager-software.
  • Key hold — In de ‘key-hold’-modus, is de relais-output actief gedurende de tijd dat de sleutellezer een geldige sleutel bevat.
  • Roldeur — In de roldeurmodus, worden de relais-outputs geactiveerd met knoppen wanneer de sleutellezer een geldige sleutel bevat. In deze modus kunt u gebruik maken van verschillende knoppen om, bijvoorbeeld, het omhoog of omlaag bewegen van een roldeur te besturen.
Tabel 1. Dipswitches van relaismodus
Modus Dip 1 Dip 2 Dip 3 Dip 4
Toggle Uit Uit Uit Uit
Impuls Aan Uit Uit Uit
Key hold Aan Aan Uit Uit
Roldeur Aan Aan Aan Aan