Ohjelmisto- ja laiteohjelmistopäivitykset

Voit tehdä manuaalisen ohjelmisto- ja laiteohjelmistopäivityspyynnön milloin tahansa (ks. Pyyntöjen lähettäminen verkkomoduulille) tai määrittää, että käytetään automaattisia päivityksiä ja vuorokaudenajan, jolloin ohjelmistot päivitetään. Katso Lukoston asetusten muokkaaminen.

Kun automaattiset ohjelmisto- ja laiteohjelmistopäivitykset ovat käytössä, Väyläohjaimen käyttöjärjestelmä ja väylälaitteiden laiteohjelmistot ladataan automaattisesti verkon välityksellä. Päivitys tapahtuu kahdessa vaiheessa:

 1. Ensin päivitetään Väyläohjaimen käyttöjärjestelmä ja laiteohjelmisto.

  Väyläohjain tarkistaa käynnistyksen yhteydessä ja seitsemän päivän välein, onko palvelimella ohjelmistopäivityksiä.

  Jos ohjelmistopäivitys löytyy, Väyläohjain lataa päivityksen heti. Ohjelmiston asennus tapahtuu kuitenkin automaattisesti lukitusjärjestelmän asetuksien mukaan, kolmen tunnin sisällä asetetusta Päivitysaika-asetuksesta.

 2. Seuraavaksi päivitetään väylälaitteiden laiteohjelmistot.

Väyläohjaimen käyttöjärjestelmän päivitys ilmaistaan seuraavasti:

 • SERVER CONN vilkkuu oranssina, kun ohjelmistoa ladataan palvelimelta. Tämä saattaa kestää useita minuutteja.

 • SYSTEM STATUS-, SERVER CONN- ja USB-valot vilkkuvat yhtä aikaa oranssina, kun Väyläohjaimen ohjelmistopäivitys on käynnissä.

  Huomaa:

  Älä sammuta Väyläohjainta, kun ohjelmistopäivitys on käynnissä. Jos keskeytät päivitysprosessin, käyttöjärjestelmää ei voi käynnistää uudelleen, eikä Väyläohjainta voi palauttaa toimintakuntoon kentällä.

  Huomaa:

  Päivityksen aikana Väyläohjain ja sen väylälaitteet käynnistyvät uudelleen useita kertoja.

  Mahdollisesti aktiiviset kalenteriohjaukset lakkaavat tilapäisesti toimimasta uudelleenkäynnistysten aikana.

Käyttöjärjestelmän päivitys päättyy, kun Väyläohjain on käynnistynyt uudelleen ja FUNC-, SYSTEM STATUS-, RS-485 ja SERVER CONN-valot palavat jatkuvasti vihreänä.

Mikäli väylällä on laitteita, joiden laiteohjelmistopäivitys on käynnissä:

 • Väyläohjaimen FUNC- ja RS-485-merkkivalot vilkkuvat oranssina. Laiteohjelmistopäivitys päättyy, kun Väyläohjaimen FUNC-, SYSTEM STATUS-, RS-485 STATUS- ja SERVER CONN -merkkivalot palavat jatkuvasti vihreänä.
 • Päivityspisteen kaikki kolme valoa syttyvät vihreänä, tai syttyvät vihreänä yksi kerrallaan ylhäältä alas.
 • Ovimoduulin DEVICE-, BRIDGE- ja SERVER-valot syttyvät vihreänä yksi kerrallaan ylhäältä alas.
Huomaa:

Älä sammuta Väyläohjainta tai mitään väylälaitetta, kun laiteohjelmistopäivitys on käynnissä. Jos keskeytät päivitysprosessin, väylälaitetta ei voi käynnistää uudelleen, eikä sitä voi palauttaa toimintakuntoon kentällä.