Programmering van sleutels

De iLOQ P55S-programmeersleutel wordt weergegeven in de afbeelding hieronder.

Figuur 1. Programmeersleutel
Programmeersleutel

Om een vergrendelsysteem van de iLOQ 5 serie te implementeren en te onderhouden, moet u databasetoegang en een vergrendelingssysteem specifiek voor de programmeersleutel hebben. Elk vergrendelingssysteem vereist een Programmeersleutel. We adviseren ten minste drie Programmeersleutels per vergrendelingssysteem te gebruiken. Een geïmplementeerde programmeersleutel kan worden gereset en gewist voor hergebruik in een ander vergrendelingssysteem.

De Programmeersleutel wordt gebruikt voor het inloggen bij een vergrendelingssysteem met iLOQ Manager, voor onderhoudstaken zoals de programmering van sleutels en sloten (in welk geval de Programmeersleutel werkt als een fysieke versleutelingssleutel) en voor het lezen van toegangslogs van slotcilinders en sleutels. De Programmeersleutel heeft zijn eigen interne geheugen, wat betekent dat de programmeringstaken en logleestaken kunnen worden overgedragen naar het geheugen voor offline activiteiten.

Een Programmeersleutel kan worden toegewezen aan meerdere gebruikers, en een enkele gebruiker kan meerdere Programmeersleutels hebben. De gebruikersrechten kunnen variëren, afhankelijk van de Programmeersleutel die in gebruik is.

De Programmeersleutel is essentieel voor de beveiliging van het vergrendelingssysteem. Programmeersleutels moeten zorgvuldig en aandachtig worden bewaard en gebruikt. Het wordt aanbevolen een persoon te benoemen die verantwoordelijk is voor de Programmeersleutels. Geïmplementeerde Programmeersleutels moeten op een veilige plaats worden bewaard, zoals een brandwerende kluis.

Voor de Programmeersleutel zijn een Programmeerkabel A00.17 en een Programmeeradapter A00.18 beschikbaar om de programmering van verschillende producten van de iLOQ 5 serie mogelijk te maken met slechts één apparaat.

In de afbeelding hieronder worden de A00.17 Programmeerkabel en de A00.18 Programmeeradapter weergegeven.