NEXT Delft

Beveiliging vormt een essentieel onderdeel van slimme gebouwen

Reference

Het NEXT Delft-gebouw is voortgekomen uit een nauwe samenwerking tussen het ASR Dutch Science Park Fund en de TU Delft. Het speelt een belangrijke rol bij de verdere ontwikkeling van het innovatieve ecosysteem op de campus van de TU Delft. 

Het gebouw biedt ruim 10.000 m2 kantoorruimte aan bedrijven met een grote impact, scale-ups en snelgroeiende start-ups om hun business uit te breiden via de ontwikkeling van technologische en duurzame innovaties.

NEXT Delft is een perfect voorbeeld van een duurzame en slimme werkomgeving waarbij is geïnvesteerd in zonnepanelen, ledverlichting en slimme gebouwtechnologie die is gericht op luchtkwaliteit, temperatuur, luchtvochtigheid, gezondheid en welzijn. Voor Michael van der Leer, Technical Asset Manager van het ASR Dutch Science Park Fund, had het toevoegen van beveiliging aan de lijst met slimme functies van het gebouw hoge prioriteit.

Hij zag al snel het potentieel in van de innovatieve digitale vergrendelingsoplossing van iLOQ S5. Het meest voor de hand liggende voordeel van deze oplossing is dat er geen batterijen bij komen kijken. De stroom die nodig is voor het ontgrendelen, wordt gegenereerd door de beweging van de sleutel die in het slot wordt gestoken. Dit draagt bij aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen van het gebouw door zowel batterijafval als de impact op het milieu van het reizen om batterijen te vervangen te elimineren. Ook de onderhoudstijd en -kosten worden zo teruggedrongen.

Een ander groot voordeel is dat er geen mechanische sleutels in omloop zijn. Alle personeelsleden hebben een eigen digitale sleutel met individuele toegangsrechten waarmee zij zich eenvoudig door het gebouw kunnen bewegen. Deze toegangsrechten kunnen met het cloudgebaseerde softwareplatform van iLOQ snel, eenvoudig en op afstand worden bijgewerkt als de behoeften veranderen, en direct worden geblokkeerd als een sleutel kwijtraakt of wordt gestolen. Door de hoge mate van integratie kunnen huurders met de sleutel veel meer doen dan alleen deuren openen. Zo kunnen zij de printers gebruiken, een kop koffie kopen en vergaderruimtes boeken. Michael van der Leer is voortdurend op zoek naar nieuwe, innovatieve en duurzame manieren om de oplossing van iLOQ toe te passen.

Huurders hebben 24/7 toegang tot het gebouw, maar het is van groot belang om de beveiliging te waarborgen. Het alarm kan met iLOQ Online-deurlezers automatisch worden uitgeschakeld.  De slimme sensoren die zich overal in het gebouw bevinden, herkennen wanneer de laatste persoon het gebouw verlaat. Hiermee wordt een signaal gestuurd naar het gebouwbeheersysteem, dat het alarm activeert. Zo is met het toegangslogboek van iLOQ eenvoudig te zien wie het gebouw is binnengegaan.

Er zijn ook iLOQ Online-deurlezers geïnstalleerd bij de hoofdingang en buiten de vergaderruimtes voor extra toegangscontrole. De lezers kunnen ook worden gebruikt met pincodes, maar voor extra veiligheid kunnen zij ook worden bediend met de digitale sleutels.

Tot op heden zijn er ongeveer 50 cilinders en 300 sleutels geprogrammeerd. Het plan is om iLOQ ook bij toekomstige projecten te installeren.

«ASR Dutch Science Park Fund belegt namens institutionele beleggers in commercieel vastgoed op science parks en beheert vastgoedportefeuilles. Vooruitdenken en duurzaamheid zitten in ons DNA. Bij vastgoedbeheer draait alles om mensen en bij onze projecten moeten zij kunnen vertrouwen op soepel functionerende omgevingen en werkplezier. Met iLOQ voegen we daar ook beveiliging en veiligheid aan toe», aldus Michael van der Leer, Technical Asset Manager van het ASR Dutch Science Park Fund.

Check out these stories next