Avainten ohjelmointi

iLOQ P55S -ohjelmointiavain on esitetty alla olevassa kuvassa:

Kuva 1. Ohjelmointiavain
Ohjelmointiavain

Jotta voit ottaa käyttöön ja ylläpitää iLOQ 5 Series -sarjan lukostoa, sinulla on oltava pääsy tietokantaan ja lukostokohtainen ohjelmointiavain. Jokainen lukosto vaatii ohjelmointiavaimen. Suosittelemme, että lisäät vähintään kolme ohjelmointiavainta kuhunkin lukostoon. Käyttöönotettu ohjelmointiavain voidaan nollata ja tyhjentää uudelleenkäyttöä varten toisessa lukostossa.

Ohjelmointiavaimella ja iLOQ 5 Series Managerilla voit kirjautua lukostoon ja ylläpitää sitä esimerkiksi ohjelmoimalla avaimia ja lukkoja (jolloin ohjelmointiavain toimii fyysisenä salausavaimena), sekä lukea lukkosylintereiden ja avainten kulkulokeja. Ohjelmointiavaimella on oma sisäinen muisti, joten ohjelmointi- ja lokinlukutehtävät voidaan siirtää muistiin verkkoyhteydettömiä toimintoja varten.

Ohjelmointiavain voidaan antaa useille käyttäjille, ja yhdellä käyttäjällä voi olla useita ohjelmointiavaimia. Käyttöoikeudet saattavat vaihdella riippuen käytössä olevasta ohjelmointiavaimesta.

Ohjelmointiavain on keskeinen lukoston turvallisuuden kannalta. Ohjelmointiavainten säilytykseen ja käyttöön tulee kiinnittää huomiota. On suositeltavaa nimetä ohjelmointiavaimista vastaava henkilö. Käyttöönotetut ohjelmointiavaimet tulee säilyttää turvallisessa paikassa, kuten paloturvallisessa kassakaapissa.

Ohjelmointiavaimelle on saatavana ohjelmointikaapeli A00.17 ja ohjelmointiadapteri A00.18, jotka mahdollistavat erilaisten iLOQ 5 Series -sarjan tuotteiden ohjelmoinnin yhdellä laitteella.

Alla oleva kuva näyttää ohjelmointikaapelin A00.17 ja ohjelmointiadapterin A00.18.