Aikaprofiilit

Aikaprofiileilla voit määrittää, miten avaimet käyttäytyvät lukoilla tiettyinä viikonpäivinä ja kellonaikoina.

On olemassa kahden tyyppisiä aikaprofiileja:

 • Kiinteä aikaprofiili on avaimilla aina identtinen. Jos muokkaat aikaprofiilia, se vaikuttaa kaikkiin tämän profiilin avaimiin, koska aikaprofiilin aikataulu tallennetaan vain avaimiin.

  Voit käyttää tällaista aikaprofiilia esimerkiksi yleisenä aikarajoituksena ryhmälle ihmisiä, kuten huoltohenkilöstölle. Jos huoltohenkilöstön työajat muuttuvat, sinun tarvitsee vain muokata aikaprofiilia, ei kaikkia yksittäisiä avaimia.

 • Muokattava aikaprofiili ei välttämättä ole identtinen kaikissa avaimissa. Kun luot tällaisen aikaprofiilin, voit määrittää aikarajoituksia joita ehdotetaan avaimille, mutta joita voit avainkohtaisesti muokata. Jos myöhemmin muokkaat aikaprofiilia, se ei vaikuta olemassa oleviin avaimiin, joilla on tämä aikaprofiili. Muokattua profiilia kuitenkin ehdotetaan, kun lisäät avaimelle profiilia.

  Voit käyttää tällaista aikaprofiilia esimerkiksi yksittäisten aikarajoitusten luomiseen tietylle lukolle.

  Esimerkkitapaus

  Yrityksellä on palvelinhuone, jonne työntekijöillä tulisi olla rajoitetumpi pääsy kuin mitä työntekijöiden yleinen aikaprofiili sallii.

  Sen sijaan, että loisit jokaiselle työntekijälle uuden kiinteän aikaprofiilin, voit luoda yhden muokattavan aikaprofiilin palvelinhuoneelle. Kun teet aikarajoituksia esimerkiksi huoltohenkilön avaimelle, valitset tämän profiilin ja määrität halutut aikarajoitukset, joita sovelletaan vain tähän huoneeseen ja avaimeen.

  Voit käyttää samaa profiilia eri aikarajoituksilla esimerkiksi siivoojille.

Lukoilla on kolme aikaprofiiliasetusta:

 • Ei aikarajoitettu — Jos valitset tämän vaihtoehdon, lukko ohittaa kaikki aikaprofiilit kaikille avaimille. Toisin sanoen avaimet toimivat 24/7, vaikka niillä olisikin aikaprofiili.

 • Käytä kaikkia avaimen aikaprofiileja — Jos valitset tämän vaihtoehdon, lukko käyttää avaimille kaikkia aikaprofiileja.

 • Käytä valittuja aikaprofiileja — Jos valitset tämän vaihtoehdon, lukko ottaa käyttää avaimille vain valittuja aikaprofiileja. Jos valitut aikaprofiilit eivät vastaa avaimen aikaprofiileja, avain toimii koko ajan.

Lukon asetuksista riippumatta lukko käyttää aina avaimen voimassaoloajan alkamis- ja päättymisajan päivämääriä ja kellonaikoja.

Avainten aikaprofiilikapasiteetti

Avaimella voi olla useita aikaprofiileja. Aikaprofiili koostuu avaimen aikarajoituksista. Avaimella voi olla yhteensä 23 avainaikarajoitusta eri aikaprofiileissa. Rajoitukset ovat:

 • Aloituspäivämäärä. Aloituspäivämäärä varaa yhden avainaikarajoituksen. Voit asettaa aloituspäivämäärän minuutin tarkkuudella.
 • Päättymispäivämäärä. Päättymispäivämäärä varaa yhden avainaikarajoituksen. Voit asettaa päättymispäivämäärän minuutin tarkkuudella.
 • Viikkokello. Yksi viikkokello varaa yhden avainaikarajoituksen. Voit asettaa viikkokellon neljännestunnin tarkkuudella.

Jos avaimella on esimerkiksi aloituspäivämäärä, lopetuspäivämäärä ja viiden viikon kellot, ne varaavat seitsemän avainaikarajoitusta.

Kuva 1. Aikaprofiilit
Aikaprofiilit

Numerot viittaavat:

 1. Yksi rajoitus, jos Aikaprofiilin aloituspäivä on käytössä.
 2. Yksi rajoitus, jos Aikaprofiilin päättymispäivä on käytössä.
 3. Viisi rajoitusta, jos viikkokelloja on viisi, kuten yllä olevassa kuvassa.