Blokliste

Dette afsnit indeholder en introduktion til blacklisten.

Blacklisten er en liste over nøgler, som af den ene eller den anden grund nægtes adgang til låsene. Låsen tillader ikke nøgler på Blacklisten at åbne den.

Blackliste-versionsnummeret øges med én, hver gang der udføres en ændring.

Blacklisten er zone-specifik, hvis zoner er aktiveret. Der kan tilføjes 500 blokerede nøgler til hver lås på zonen på zone-specifikke blacklister. Hvis en mistet nøgle har adgangsrettigheder til flere zoner, genererer systemet automatisk blackliste-opdateringer for alle de zoner, hvortil nøglen har adgangsrettigheder. Blacklisterne for låse opdateres efter nøgler, som har låsens zone defineret som hovedzone.

Se figuren herunder:

Tabel 1. Zonespecifikke blacklister

Systemhovednøgle

  • Hovedzone: A
  • Andre zoner: B, C
  • Adgangsrettigheder: Ejendom A, B og C
  • Kan indebære en blackliste for Zone A-låse
  • Blacklister til zone B og C skal opdateres med zonespecifikke nøgler

Hovednøgle til Ejendom A

  • Hovedzone: A
  • Andre zoner: ingen
  • Adgangsrettigheder: Ejendom A
  • Kan kun have en blackliste for Zone A-låse
  • Kan tilføje en mistet systemhovednøgle til Zone A-blacklisten

Hovednøgle til Ejendom B

  • Hovedzone: B
  • Andre zoner: ingen
  • Adgangsrettigheder: Ejendom B
  • Kan kun indebære en blackliste for Zone B-låse
  • Kan tilføje en mistet systemhovednøgle til Zone B-blacklisten

Hovednøgle til Ejendom C

  • Hovedzone: C
  • Andre zoner: ingen
  • Adgangsrettigheder: Ejendom C
  • Kan kun indebære en blackliste for Zone C-låse
  • Kan tilføje en mistet systemhovednøgle til Zone C-blacklisten

Zone A

Ejendom A

Zone B

Ejendom B

Zone C

Ejendom C

Hvis zoner er deaktiveret, gælder blacklisten for hele systemet, 500 nøgler for hver lås. Alle nøgler opdaterer den seneste blackliste til låse.

Blacklistning er en operation, som sjældent er påkrævet, da online-funktionen gør det muligt at administrere nøgler eksternt og trådløst. Med blacklistning kan du imidlertid sikre, at en nøgle, som er i offline-tilstand (dvs. som ikke kan modtage opdateringer fra serveren) og som ikke har defineret et nøgleudløbsinterval, ikke kan få adgang til en lås.

Nøglerne får blacklisten på følgende måde:

  • Telefonnøgler

    • Trådløst via mobilnetværket.

    • Fra låsen.

      Hvis en nøgle, der anvendes i låsen, har en ældre version af blacklisten end låsen, opdaterer låsen blacklisten på nøglen. Nu kan nøglen tage den nyere blackliste med til den næste lås.

  • Nøglefobs

    • Over programmeringsnøglen.

    • Fra låsen.

      Hvis en nøgle, der anvendes i låsen, har en ældre version af blacklisten end låsen, opdaterer låsen blacklisten på nøglen. Nu kan nøglen tage den nyere blackliste med til den næste lås.

    • Gennem FobApp’en.

  • S5-nøgler

    • Over programmeringsnøglen.

    • Fra låsen.

      Hvis en nøgle, der anvendes i låsen, har en ældre version af blacklisten end låsen, opdaterer låsen blacklisten på nøglen. Nu kan nøglen tage den nyere blackliste med til den næste lås.

Du kan uploade blacklisteinformationen til låsene via nøgler og programmeringsnøglen. Netværkstilsluttede låse og dør-moduler modtager automatisk blacklisteinformationen, nøgler kan indsamle den nyeste blackliste fra iLOQ RFID-læserne, og nøglerne derpå tage den nyeste blackliste til offline-låse.

Kolonnen Opdateret blackliste på låselisten angiver, om låsen har den nyeste version af blacklisten eller ej.

  • Hvis der er et flueben i afkrydsningsfeltet, har låsen allerede den nyeste version af blacklisten og der kræves ingen handlinger.
  • Hvis feltet er tomt, skal blacklisten opdateres for låsen. Det kan gøres ved at anvende den nøgle, der har den nyeste version af blacklisten, på låsen.

Antallet af nøgler på blacklisten er begrænset. Det er ikke altid nødvendigt at tilføje telefonnøgler til blacklisten, eftersom du blot kan tømme online-telefonnøgler trådløst. Desuden kan du også indstille et nøgleudløbsinterval for telefonnøgler. Når nøgleudløbsintervallet er udløbet, ugyldiggøres nøglen. Denne funktion sikrer, at der ikke er nøgler med forældede brugeroplysninger i omløb.