Individuele toegangsrechten toevoegen aan cilinders

In deze sectie wordt beschreven hoe u rechtstreeks in iLOQ Manager 5-serie individuele toegangsrechten toevoegt aan cilinders.

Opmerking:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Ga als volgt verder.

 1. Selecteer Basisgegevens > Overzicht cilinders.

 2. Klik met de rechtermuisknop op de cilinder waaraan u individuele toegangsrechten wilt toevoegen, en selecteer Individueel toegangsrecht toevoegen.
  De wizard Toevoeging van individuele toegangsrechten wordt geopend.
 3. Selecteer Individueel toegangsrecht voor cilinder aanmaken.
 4. Selecteer het toegangsrechttype.

  Voor meer informatie over toegangsrechttypen, raadpleegt u sectie Toegangsrechten.

 5. Selecteer de zichtbaarheid van het toegangsrecht in het keuzemenu Zichtbaarheid van toegangsrecht.
 6. Klik op Next (Volgende).
 7. Als u:
  • Nieuwe cilinders implementeert, zijn de opties:

   • Laat cilinders in planningsstatus — Selecteer Laat cilinders in planningsstatus als u de cilinders in de planningsstatus wilt laten staan, en verder wilt gaan met het plannen van het sluitsysteem zonder, bijvoorbeeld, fysieke cilinders te programmeren.

   • Programmeertaak autoriseren - Selecteer Programmeertaak autoriseren als u weet dat de cilinderdefinities definitief zijn, maar u de cilinder later wilt programmeren.

    Voor meer informatie raadpleegt u Cilinders autoriseren.

   • Cilinders autoriseren en programmeren — Selecteer Cilinders autoriseren en programmeren:
    • Als u weet dat de cilinderdefinities definitief zijn, en u de cilinder onmiddellijk wilt programmeren.
    • Voor cilinders die nog niet zijn geïnstalleerd in de gebouwen.
  • Geïmplementeerde cilinders opnieuw programmeert, zijn de opties:

   • Laat cilinders in planningsstatus — Selecteer Laat cilinders in planningsstatus als u de cilinders in de planningsstatus wilt laten staan, en de cilinders later wilt programmeren.

   • Cilinders autoriseren — Selecteer Cilinders autoriseren voor S5-cilinders als u de programmeertaak wilt aanmaken, maar deze later wilt uitvoeren of als u online verbonden cilinders wilt programmeren.

   • Cilinders autoriseren en programmeren — Selecteer Cilinders autoriseren en programmeren voor S5-cilinders als u de programmeertaak wilt aanmaken en deze onmiddellijk wilt uitvoeren voor een enkele cilinder.

   • Autoriseer en verstuur — Selecteer Autoriseer en verstuur voor S50-cilinders als u de programmeertaken wilt maken en deze wilt overdragen aan standaardprogrammeertelefoons, en de telefoons de programmering wilt laten uitvoeren, wanneer de telefoon wordt gebruikt op de cilinder.

    Als u deze optie selecteert, schakelt de cilinder naar de status Geautoriseerd. Dit betekent dat het programmeringspakket van de cilinder naar de standaardprogrammeertelefoon(s) is verzonden. De cilinder schakelt naar de status Uitgegeven aan programmering wanneer de telefoon reageert op de server dat de telefoon het pakket heeft ontvangen. Wanneer de telefoon ten slotte de cilinder heeft bezocht en deze heeft geprogrammeerd, schakelt de cilinder naar de status Geautoriseerd.

    Opmerking:

    De weergave Overzicht cilinders wordt niet automatisch vernieuwd. U moet op de knop Vernieuwen drukken om de weergave te vernieuwen en de wijzigingen in de programmeerstatus van de cilinder te bekijken.

   • Taken autoriseren en overdragen aan programmeersleutel — Selecteer Taken autoriseren en overdragen aan programmeersleutel als u de programmeertaken wilt aanmaken, ze wilt overdragen aan de programmeersleutel en de programmeersleutel wilt meenemen om de cilinders te programmeren op de locatie. Als u beschikt over via een netwerk verbonden cilinders, programmeert deze optie de via een netwerk verbonden cilinders ook via het netwerk.

 8. Klik op Next (Volgende).
 9. Optioneel: Als u Autoriseer en verstuur of S50-cilinders hebt geselecteerd, selecteert u of u de taken naar alle sleutels wilt versturen of alleen naar geselecteerde sleutels.
 10. Optioneel: Klik op Next (Volgende).
 11. Er wordt een overzichtsvenster weergegeven.
 12. Volg de wizard om de procedure te beëindigen.