De toegangsrechten van de cilinder bewerken

In deze sectie wordt beschreven hoe u de toegangsrechten van de cilinder en tijdsbegrenzingen bewerkt in iLOQ Manager 5-serie.

Opmerking:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Ga als volgt verder.

 1. Selecteer Basisgegevens > Overzicht cilinders.

 2. Selecteer de gewenste cilinder.
  Opmerking:

  U kunt alleen cilinders van hetzelfde type selecteren, zoals S5 of S50.

 3. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Toegangsrechten bewerken.
  De wizard Toegangsrechten bewerken wordt geopend.
 4. Selecteer Toegangsrechten van de cilinder bewerken.
 5. Selecteer de toegangsrechten voor de cilinder
  • — Klik op de knop Pijlen rechts om alle items naar de lijst te verplaatsen.
  • — Klik op de knop Pijl rechts om het geselecteerde item of de geselecteerde items naar de lijst te verplaatsen.
  • — Klik op de knop Pijl links om het geselecteerde item of de geselecteerde items uit de lijst te verwijderen.
  • — Klik op de knop Pijlen links om alle items uit de lijst te verwijderen.
 6. Klik op Next (Volgende).
 7. Optioneel: Selecteer de tijdsprofielen:
  • Niet tijdgebonden — Als u deze optie selecteert, negeert de cilinder alle tijdsprofielen op sleutels. Met andere woorden: de sleutels werken altijd, zelfs als ze een tijdsprofiel hebben.

  • Alle tijdsprofielen op een sleutel toepassen — Als u deze optie selecteert, past de cilinder alle tijdsprofielen op sleutels toe.

  • Geselecteerde tijdsprofielen toepassen — Als u deze optie selecteert, past de cilinder alleen de geselecteerde tijdsprofielen op sleutels toe. Als de geselecteerde tijdsprofielen niet overeenkomen met de tijdsprofielen van de sleutel, werkt de sleutel altijd.

   U kunt als volgt de selectie van tijdsprofielen beheren met de pijlknoppen:

   • — Klik op de knop Pijlen rechts om alle items naar de lijst te verplaatsen.
   • — Klik op de knop Pijl rechts om het geselecteerde item of de geselecteerde items naar de lijst te verplaatsen.
   • — Klik op de knop Pijl links om het geselecteerde item of de geselecteerde items uit de lijst te verwijderen.
   • — Klik op de knop Pijlen links om alle items uit de lijst te verwijderen.

   U kunt de inhoud van een vast tijdsprofiel bekijken in het gebied aan de rechterkant door het profiel met uw muis te selecteren. De bewerkbare inhoud van het tijdsprofiel wordt niet weergegeven omdat deze mogelijk specifiek voor de sleutel is gewijzigd.

  Ongeacht uw selectie past de cilinder altijd de start- en einddatum en de start- en eindtijd voor de geldigheid van sleutels toe.

 8. Klik op Next (Volgende).
 9. Selecteer hoe u verder wilt gaan.

  De opties zijn afhankelijk van het cilindertype en de programmeerstatus van de cilinder. De opties zijn:

  • Laat cilinders in planningsstatus — Selecteer Laat cilinders in planningsstatus als u de cilinders in de planningsstatus wilt laten staan, en de cilinders later wilt programmeren.

  • Cilinders autoriseren — Selecteer Cilinders autoriseren voor S5-cilinders als u de programmeertaak wilt aanmaken, maar deze later wilt uitvoeren of als u online verbonden cilinders wilt programmeren.

  • Cilinders autoriseren en programmeren — Selecteer Cilinders autoriseren en programmeren voor S5-cilinders als u de programmeertaak wilt aanmaken en deze onmiddellijk wilt uitvoeren voor een enkele cilinder.

  • Autoriseer en verstuur — Selecteer Autoriseer en verstuur voor S50-cilinders als u de programmeertaken wilt maken en deze wilt overdragen aan standaardprogrammeertelefoons, en de telefoons de programmering wilt laten uitvoeren, wanneer de telefoon wordt gebruikt op de cilinder.

   Als u deze optie selecteert, schakelt de cilinder naar de status Geautoriseerd. Dit betekent dat het programmeringspakket van de cilinder naar de standaardprogrammeertelefoon(s) is verzonden. De cilinder schakelt naar de status Uitgegeven aan programmering wanneer de telefoon reageert op de server dat de telefoon het pakket heeft ontvangen. Wanneer de telefoon ten slotte de cilinder heeft bezocht en deze heeft geprogrammeerd, schakelt de cilinder naar de status Geautoriseerd.

   Opmerking:

   De weergave Overzicht cilinders wordt niet automatisch vernieuwd. U moet op de knop Vernieuwen drukken om de weergave te vernieuwen en de wijzigingen in de programmeerstatus van de cilinder te bekijken.

  • Taken autoriseren en overdragen aan programmeersleutel — Selecteer Taken autoriseren en overdragen aan programmeersleutel als u de programmeertaken wilt aanmaken, ze wilt overdragen aan de programmeersleutel en de programmeersleutel wilt meenemen om de cilinders te programmeren op de locatie. Als u beschikt over via een netwerk verbonden cilinders, programmeert deze optie de via een netwerk verbonden cilinders ook via het netwerk.

 10. Klik op Next (Volgende).
 11. Er wordt een overzichtsvenster weergegeven.
 12. Volg de wizard om de procedure te beëindigen.