Vervalinterval voor sleutels voor S50 Key Fobs en telefoonsleutels

De beheerder kan een vervalinterval instellen voor Key Fobs en telefoonsleutels. Wanneer de vervalinterval voor sleutels is verstreken, wordt de sleutel ongeldig. Hierna moeten de toegangsrechten voor de sleutel vanaf de server worden bijgewerkt. Deze functie zorgt ervoor dat er geen sleutels met verouderde aanmeldgegevens op het veld aanwezig blijven. Dit is een beveiligingsfunctie.

Bijvoorbeeld, in het geval van Key Fobs geldt dat wanneer de beheerder de toegangsrechten voor Key Fobs wijzigt of verwijdert, het vervalinterval van de sleutel ervoor zorgt dat de offline Key Fob niet langer kan worden gebruikt om offlinecilinders te openen dan het vervalinterval toelaat. Een gedefinieerd vervalinterval voor sleutels vereist dat de toegangsrechten van de Key Fob regelmatig door de server worden bijgewerkt Dit geldt ook voor telefoonsleutels, die bijvoorbeeld offline kunnen worden gebruikt in de vliegtuigmodus.

Het vervalinterval begint als volgt te lopen:

  • Wanneer de telefoon met de telefoonsleutel geen netwerkverbinding meer heeft.

  • Key Fobs zijn offlineapparaten, waardoor het vervalinterval begint te lopen na elke programmering. De gebruiker kan deze timer resetten door een netwerkverbinding op te zetten via de FobApp-applicatie of via het programmeerapparaat.

U kunt voor afzonderlijke Key Fobs en telefoonsleutels een standaard vervalinterval opgeven. Het standaard vervalinterval voor sleutels van het systeem wordt, indien in gebruik, voorgesteld bij het maken van een nieuwe sleutel. U kunt de standaard vervalinstellingen echter overschrijven door een sleutelspecifieke vervaltijd op te geven.